Täna kirjutan hästi tähtsal teemal. Tervenda ennast ise. Mul oli just vestlus ühe inimesega, kes igapäevaselt teenindab teisi inimesi. Me rääkisime temaga lastest, just teismeeas lastest. Rääkisime sellest, kuidas lapsed ei julge väljendada enda arvamust. Vanemad dikteerivad neile ette, mida nad võivad teha, mida mitte. 

Dikteerimise mõju lastele

Mis see aga lastega teeb, see tekitab neile väga palju ebakindlust. Täiskasvanu eas nad on madala eneseväärtusega ja ei usalda ennast. Kui sina oled täna lapsevanem ja soovid, et sinu lapsed oleksid elus edukamad ja enesekindlamad, siis palun ära keela nii palju. Lase neil eksida ja katsetada. Parim, mida saad oma lapse heaks teha on temalt küsida, kuidas ta midagi teeks. Samuti lasta tal teha neid asju nii nagu ta neid teha tahab. Kui me pidevalt ütleme, kuidas teha, siis temast ei kasva mõtlevat inimest. 

Ära loo oma lapsele muresid, mida tal ei ole vaja. Usalda ja kaasa teda. 

Tervenda ennast ise

Sa ei pea käima psühholoogide või terapeudide juures ennast tervendamas. Sa suudad seda teha ise. 

Minu enda näide. Tavaliselt tulevad kõige valusamad kohad meis endis siis kui elus toimub midagi suurt või kõik asjad kuhjuvad. 

Minu elus on ka praegu huvitav aeg, toimumas on sellised suuremad muutused. Ma tegelen lisaks coahchingule ka kinnisvaraga. Ja minu viimases aastas on kinnisvara alal ees suur projekt. Meie detailplaneering võeti vastu. Samuti sõlmisime ka ühe teise tehingu, kus on vaja tööle hakata. Need asjad kokku tõid minus madala enesehinnangu kohad välja. 

Kuidas see väljendus?

Kodune elu oli pingeline. Lapsed paistsid ka rohkem kaklevat. Palju oli sellist keelamist ja kraaklemist. Me abikaasaga arutasime väga tugevalt, mis mulle sobib, mis mitte. Lisaks survestasin ennast tööga, et ei ole jõudnud piisavalt kaugele piisavalt kiiresti.

Kinnisvarainvesteeringud on suured ning tekitavad minus veidi seda raha paanikat. Kuidas leian selle raha, mida vajame. Teatud mõttes panin ennast meelega sellesse olukorda. Ma aeg-ajalt teen seda, selleks, et neid valu kohti sügaval endas kätte saada. 

Kuidas ma oma enesekindlust tõstan?

Kui sinu elus on ka asju kuhjunud ja sa oled rohkem stressis kui tavaliselt. Kui on hetk, kus tundub, et kõik on halvasti. Mina siis juba tean, et need on uskumused, mida elu mulle peegeldab. Kui saan esimesest ohrvirolli emotsioonist üle, siis ma hakkan mõtlema, et kuidas ma sellest nüüd välja tulen. 

Vaata enda sisse

Mõtlen sellele, et mida elu tahab mulle näidata. Ma vaatasin enda sisse, et mis seal toimub. Mis sealt välja tuli? Üks oli minu vana uskumus, et ma ei ole piisav. Raha on selles osas hea peegeldaja. Kui sul on rahapuudus, siis seal on taga mitte piisavuse tunne. Minul oli aga selle piisavuse tunde taga see, et ma ei suuda oma vanemaid päästa. Seda, kuidas ma selleni jõudsin õpetan ma oma enesekindluse koolitusel. 

Teine asi oli raha teema. Mul oli selline tunne nagu hing oleks kinni, et ma ei saa hingata. See tunne oli mulle tuttav ja sealt tuli välja, et kuidas ma tegelikult püüan päästa oma isa. 

Andesta ja lase lahti

Ma tean, kust see mul tuleb ja ma lasen sellest lahti. Ma teen läbi andestuse protsessi ja ma lasen lahti. Minu elu päriselt muutub. Sinu seisud muutub. Sinu aju hakkab pärast andestamist ja lahti laskmist teisiti tööle. Sa hakkad nägema lahendusi. 

Tule minu enesekindluse koolitusele, sealt saad kõik tööriistad, et tervendada ennast ise. Sa ei pea käia ja kulutama tuhandeid eurosid terapeutide ja psühholoogide juures. Jah, minu koolitus maksab ka mõni sada eurot, aga see on ühekordne. Saad neid tööriistu pärast alati kasutada. 

Aita ennast ja sellega aitad sa ka enda lapsi. Sinu pere suhted paranevad ja sinu elukvaliteet tõuseb. 

Suvel on minu koolitusel ka kampaania, et kui soetad juulikuus koolituse siit: https://liinavettik.com/coaching-koolitused/ ning kasutada salasõna suvi, siis saad soodushinnaga koolituse.