Milline on esimene ebaõnnestumine ideaalse elu loomisel? Ma näen seda palju oma klientide ja oma abikaasa ning vahel veel ka enda peal. 

Minu juurde tullakse tihti nende küsimustega: mis on minu kirg? Mida ma üldse elus tahan? Inimestes on segadus, et nad ei tea, mida nad tahavad. Tegelikult on nii, et me teame küll, mida me tahame. Vahel lihtsalt ütleme endale, et “Ah, ma ei tea, mida ma tahan.” Me teame, aga ei võta seda vastu.

Näiteks unistan millestki, et kui kõik oleks võimalik, siis oleks nii. Kui see esimene mõte tuleb, siis me blokeerime selle ära. Meis hakkab siis tööle “realist”, kes ütleb, et me ei saa seda mingitel põhjustel. Need on blokid, mis meis tekivad. Meile tundub, et elus nii ei käi. Tegelikult ei käi võib olla ainult sinu maailmas nii, kellelgi teisel käib.  

Mitte vastuvõtmine

Mina ka varem kui unistasin millegist, siis alati tundus, et see on suur muinasjutt. Meie töö aga on tegelikult see vastu võtta unistus, mis meile mõttesse tuleb. 

Mina ei võtnud väga pikalt vastu seda, et mina võiksin olla jõukas naine. Mida rohkem ma aga oma raha uskumustega tööd tegin nägin, et ma ei aktsepteerinud ennast kui jõukat naist. Teen seda mingis osas veel tänagi. 

Kui mul ka tuli mõte, et ma võin olla jõukas naine, siis ma blokeerisin selle mõtte ruttu ära. Miks? Sellega kaasnes negatiivsus. Ma tundsin, et mind siis meeste poolt naisena ei armastata. Olete ehk kuulnud väljendit inglise keelest nagu gold digger. Naisena me ei taha olla halvustava maiguga gold diggerid. Mina ei lubanud naisena seda, et nõuan mehelt raha välja. 

Ma olen oma suhtumist pidanud ka veidi leebemaks laskma. Minu abikaasa tegi mulle enne meie suhte selgeks, et see on okei, mehelt ka vastuvõtta. 

Veel teine asi selle jõuka naise juures oli see, et minu maailmas vaadati jõukale naisele halvustava pilguga. Tal on nagunii rikas mees või rikas isa. Mina seda ei tahtnud ja seetõttu hoidsin ennast mingil kindlal jõukuse tasemel. Ja seetõttu ei võtnud vastu seda visiooni, mida ma tegelikult tahtsin saavutada. Ma blokeerin ja ei tee neid asju, mis mind minu unistusteni viiks. Seda siis sellepärast, et keegi minust halvasti ei arvaks. 

Hakka unistama

Unista, mängi mängu, et kui ma oleksin näiteks MIckey Mouse, mis mul siis kõik oleks. Võta see pilt vastu, mis sealt tuleb ja vaata teda huviga.

Esimene asi on saada oma visiooniga sõbraks. Seejärel armu temasse ja siis ta jõuab sinuni. Sa ei pea esimese mõtte peale tegutsema hakkama. Las see mõte tulla ja aksepteeri tema olemasolu, muud ei ole vaja. 

Tõsta see, mõte teadlikkusse. Teadvusta, et ta on olemas ja ela temaga. Sealt edasi tulevad need järgmised sammud ise vaikselt. 

Miks meil on blokid?

Milline on esimene ebaõnnestumine ideaalse elu loomisel? Meie mõistus vajab kontrolli. Ta vajab täpset teadmist, kuidas toimida. Ja kui ta ei tea, seda kuidas mis juhtub, siis ta ei tee järgmisi samme. Lase siin mõistlikkusel natuke puhata ja teadvusta lihtsalt. 

Kõike ei pea olema kohe nüüd ja praegu. Vaata enda sisse, mis mõtted tulevad. Võta nad vastu, aksepteeri ja ela nendega veidi aega. Seejärel tuleb ka teadmine, mida sa päriselt tahad.