Kuidas siis vanast lahti lasta ja uus vastu võtta? Mul oli augusti alguses meie kogukonna liikmetega kohtumine, kus meil oli vanast lahti laskmine ja uue vastu võtmine väga teemaks. 

Seal kohtumisel ütlesin ise ka, et olen mina samuti vanast lahti laskmas. Kuna ma tegelen lisaks coachingule ka muude asjadega, siis need muud asjad tõstavad aina enam oma pead. Kogukonna kohtumisel küsiti minu käest, et: “Liina, kas sa jätad coachingu selja taha?”. Tol hetkel ma täpselt ei teadnud, mis tuleb, aga teadsin, et muutust on oodata.

Täielik või osaline lahti laskmine

Muutustega on nii, et vahel on vaja täielikult lahti lasta. Vahel aga on vaja lihtsalt mingist osast lahti lasta. 

Uus tuleb vastu võtta. Me ei pea teadma lõpuni, kuidas uus tuleb. Meil tuleb vastu võtta visioon sellest uuest. Selline kahevahel olek tekitab meis rahutust. Rahutusega tuleb natuke olla. Meie mõistus tahab täpselt teada, kuidas uueni jõutakse. Seetõttu sunnib ta sind seda teed kohe välja mõtlema. 

Võta rahulikult

Mina olen lasknud sellel uuel visioonil rahulikult olla ja settida. Üldse on mul viimase pooleteise aasta jooksul toimunud suured muutused mõtteviisis. Võtan kõike rahulikumalt ja lasen mõtetel settida. Seda olen ma tegelikult õppinud aastatega iseendaga tööd tehes. Üha enam aga ajaga sa õpid iseennast usaldama ja visiooni enda sees. 

Anna aega

Näiteks mina sel korral tajusin, et on midagi, mis vajab muutmist. Ma lasin sellel mõttel olla. Ma kaalusin, kas lahti lasta täielikult või osaliselt. Kuidas ma seda siis otsustasin? Ma küsisin endalt neid küsimusi päeviku vormis peamiselt. Vahel aga ka lihtsalt vaikuses olles. 

Ma teen seda tunnetuse põhjal nagu ka eelmisel korral kirjutasin. Kui mul ei ole selget tunnet, et ei või jaa, siis lasen sellel olla. Annan aega. Vastused tulevad kui aeg on selleks õige. 

Luba endale uue nägemus

Selle uue nägemus võib olla väga ümmargune, aga las ta olla. Ja kui oled kahevahel, siis las see vana ka veel olla. Vaata, kas ehk õnnestub vana taustal uus üles ehitada. Selliselt ei pea me alati väga riskantseid hüppeid ettevõtma. Teinekord muidugi tuleb ka riske võtta. 

Kuidas vanast lahti lasta ja uus vastu võtta? Anna aega kui oled kahevahel. Elu lükkab sind sündmustesse, kus antakse sulle selgust. Ja kui tunned, et nüüd ma tean, siis on aeg tegutseda. Ilma tegutsemiseta ei juhtu midagi.