Kirjutan täna natuke kärsitusest ja igavusest. Teema jõudis minuni läbi mu keskmise tütre. Temaga oli meil just arutelu selle üle, et ta tahab õe mänguasju koguaeg ära võtta. Ütleb, et ta ei ole saanud nendega mängida. Mina ütlesin talle vastu, et sul on ju ka uusi asju, millega oled 5 minutit mänginud. Ehk siis koguaeg tahetakse midagi uut. Kas töö muutub kiiresti igavaks või ammendunuks?

Pidev uue soov

Tänapäeva maailmas kipub olema nii, et vahetame palju asju väga kiiresti välja. Muidugi on meile ka välja vahetamine hästi lihtsaks tehtud. Kuni siis isegi selleni välja, et me vahetame partnereid õnneks või kahjuks tihti. 

Käitumismuster, kus sa koguaeg asju välja vahetad ei teeni sind pikaajaliselt. Seda esiteks seetõttu, et kui räägime inimeste väljavahetamisest, siis me võime küll ise kõigega hakkama saada, aga kuna oleme sotsiaalsed olendid, siis me vajame teist enda kõrvale. 

Vahetad tihti töökohta?

Seda saab vaadata ka karjääri poole pealt. Kui sina oled täna seal, et vahetad tihti töökohta, selle põhjusega et sul hakkab kiiresti igav ja töö ei paku sulle arengut. Tihti inimesed kui nad on seal kohas ei julge enam välja vahetada, sest see on justkui taunitav kui tihti vahetusi teha. 

Ka mina kui ma olin 25 aastat vana vahetasin kohti palju. Ma küll ka alustasin töötamist varakult. Mul oli siis 4 või 5 töökohta olnud. Ma ei püsinud kusagil üle aasta. Ma ei püsinud, sest mul hakkas igav. Ma mõtlesin, et mis mul viga on, miks ma ei püsi. Olen ju intelligentne. 

Ja isegi veel siis kui ma oma asja otsisin ja justkui olin leidnud ma veel õieti ei püsinud ja vahetasin valdkondi. Ja nüüd, kus ma tegelen ettevõtlus ja karjääri coachinguga, siis ma olen jõudnud püsivusse. Olen sellega tegelenud 7 aastat juba. Aga, et püsiv olla tuleb teha asja, mis on sulle südamelähedane selleni tuleb ka jõuda enne kui saad püsivaks jääda. 

Kui sina täna veel otsid ja vahetad kohti, siis mina arvan, et selline katseeksitus meetodil otsimine on okei. 

Leia oma missioon

Ma olen loonud Täiusliku Karjääri programmi ja arendan seda hetkel ka edasi. See aitab inimestel leida selle töö ja karjääri, mis on neile südamelähedane. Sa oled võibolla harjunud mõtlema, et tahan teha turundust või personali juhtimist, aga sul ei ole seda sisemist missiooni. Kirg millegi vastu ei tähenda seda, et vot see mulle meeldib ja seda ma nüüd teen. Kirg on midagi, mille nimel sa oled valmis minema läbi tule ja vee. 

Kas töö muutub kiiresti igavaks või ammendunuks? Siis ongi see, et sa ei ole veel leidnud seda, mis oleks missiooni põhine ja tähendusrikas ning  tuleb sinu seest. 

Kui sa teed midagi, mis on sinu missioon, siis see viis, kuidas sa seda teed võib muutuda. Olenemata, mis valdkonnas sa tegutsed. Tihti on ka nii, et sa võib olla teed seda juba täna, aga sa lihtsalt oma teadmatusest ei oska selle eest raha küsida. 

Sa jääd püsima kui sa leiad oma missiooni, mis tuleb sinu seest.