Kuidagi palju on viimasel ajal tulnud vestlustesse see, et ei tea mida valida. Kas on siis liiga palju valikuid või on seal taga erinevad hirmud. Mida teha, kui ei tea mida valida?

Mis on sinu  väärtused?

Kõige pealt, kui hakkad valikut tegema. Mine samm tagasi ja mõtle sellele, mida sa oma elus väärtudad. Kui sa oled jõudnud minuni, siis ehk on sinu üks väärtustest elada nauditavat ja tähendusrikast elu. Kui sa lähtud oma elus valikute tegemisel sellest väärtusest, siis saan ma sulle oma mooduse edasi anda.

Valikute tegemisel saame kasutada palju mõistust, kalkuleerides erinevate valikute kasutegureid läbi. 

Üks asi, kui sa tahad elada nauditavat elu, siis mina täna ei lükka enam asju, mida soovin edasi. Ma ei tee enam midagi enne ära ja siis alles asuda selle juurde, mida ma päriselt tahan. Mulle on elu näidanud, et minu jaoks see ei toimi. Seal on väga palju hävitavat jõudu, sisemist sundmist ja tühju eesmärke, mis ei vii mind sinna, kuhu soovin.

Täna, siin ja praegu

Mina elan täna siin ja praegu, mitte tulevikus. Minu elu on mulle minu isa pealt näidanud, et seda tulevikku ei pruugigi olla. Nõudmised võivad olla väga suured ja ka meie füüsiline keha ei pruugi sellele vastu panna ning me ei jõuagi sinna päris selleni, mida soovime. 

Kõige sellepärast, olen mina juba kaua-kaua teinud valikuid selle järgi, mida ma täna siin ja praegu naudiksin. See, kas ma jõuani sinnani ei olegi nii oluline. Samuti käivad ka minul valikutega kaasas hirmud. Mulle on oluline, et see, mida ma praegu teen mind teeniks. Näiteks, mina täna ei tee valikuid mõistuse pealt. Ma lasen mõistusel küll olla, kuid lõpliku otsuse teen tunnetuse pealt. Ma ise ütlen selle kohta südame järgi. 

Kuidas ma neid valikuid teen?

Ma tunnetan neid oma kehaga. Sisuliselt on nii, et  mul on variant A ja variant B. Neil mõlemal on teekond koos lõpu punktiga ehk visiooniga sellest, kus ma siis olen. Mina täna ei vali selle järgi, milline on lõpuvisioon, vaid ma valin teekonna järgi. Ma tunnetan, kuidas, kuidas mulle üks või teine tee tundub, kas see läheb minu jaoks kerguse ja voolavusega. Kui sinna tekib sisse tunne, et peab suruma või punnitama, mis tekitab “ma pean” siis ma seda teed ei vali. Valin selle, kus “ma pean” ei ole sees.

Ma ei survesta enam täna. Lähen neid teid pidi, milles on minu jaoks kergus ja voolavus sees. Ja see on alati mind teeninud. On see valik siis, koostöö osas, klientide valimine jne. Ka kõige lihtsamates valikutes lähen kerguse teed nagu näiteks, mida ma täna selga panen või millist filmi ma vaatan. 

Mida teha, kui ei tea mida valida? Mida rohkem sa treenid nende väiksete otsustega oma sisetunnet kuulama ja usaldama. Ja kui sa päriselt ka usaldad seda sisetunnet ja lähed seda teed, siis seda nauditavamaks, tähendusrikkamaks ja ka materiaalset heolu loovamaks su elu muutub.

Kui vajad abi eneseusalduse kasvatamisel, siis loe lähemalt minu enesekindluse koolitusest siin ja tule koolitusele.