Avatud mõtteviis aitab tuua  soovitud muutused. Hiljuti jooksis mul reklaam rahulolu pakkuva karjääri juures. Sinna alla kirjutas üks naisterahvas kommentaari: “Ma tean väga hästi, mida ma tahan teha, aga ma ei saa, sest elan kohas, kus sellise töö eest saab väga vähe palka. Ja mujale tööle käimine maksab rohkem kui see käimine seda väärt oleks”. 

Mina vastasin talle : “ Et võib olla on viis erinev sellest, mida oleme harjunud mõtlema”. 

Ole avatud

Alati kui tahame oma ellu muutusi või soovime, et midagi oleks teisiti, siis peame midagi tegema ise teistmoodi või mõtlema teistmoodi. 

Selle näite puhul võib olla peaks mõtlema, et võib olla ei ole alati palgatöö see viis, kuidas teha raha sellega, mis on sulle südamelähedane. 

Mõtle, mis siis kui…

Jah, ma tean, et seal on hulganisti hirme. “Aga, mis siis kui ma ei taha olla ettevõtja?”. “Kui ma ei taha olla iseendale tööandja”. Siin on hea vaadata nende esimeste triggerite taha. Vaata nende esimeste plokkide taha, mis sinus tekivad. Mõtle: “aga mis siis kui oleksin enda tööandja?”. Mis oleks siis kui kõik läheks hästi. Kui saaksid kasvõi nii palju tulu, et ära elada, aga saaksid teha asja, mis sulle väga meeldib. 

Kinnine meel

Teine asi on see kinnine meel. See kinnine mõtteviis, et pean hoidma sellest kinni ja kuidagi teisiti ei ole võimalik kui mina seda näen. Väga tihti tuleb meil teha enda sees lahtilaskmise otsus, et saaksime võtta vastu uue ja parema.

Ka mina pidin seda eelmisel aastal tegema. Lahti lasta ei olnud lihtne, sest see oli seotud perekonna uskumustega, kuidas asjad peavad olema ja kuidas tuleb käituda. Aga selleks, et muutust oma ellu luua tuleb mul teha midagi teisiti. 

Täna julgen öelda, et see muutus tegi minu elukvaliteedi kordades paremaks. Mitte, et see mis mul oli oleks halb olnud, vaid ma tahan ka areneda ja oma unistusi ellu viia. 

Kuidas olla avatud mõtteviisiga?

Kõigepealt pead sa võtma vastu selle, et mis siis kui minu viis või mõte ei ole kõige õigem. Või mis siis, kui saab päriselt teisiti. Hakka otsima kinnitusi sellele, et kes teevad teisiti ja kuidas nad saavad teisiti teha. Mismoodi nemad mõtlevad ja miks nemad saavad, miks mina ei võiks saada?

Antud näite puhul, mida eelpool kirjeldasin oleks saanud see naisterahvas ehk hoopis teenust pakkuda. Või äkki oli tema süsteemis juba kolimine ette kirjutatud. Seda me ei tea, aga me peame mõtlema, et miks me ei saa seda muutust päriselt teha. Mida me seal taga kardame?

Kuidas saab?

Minu jaoks üks toetavamaid mõttemustreid on see, et “kui tema saab, siis miks mina ei saa, mis minul siis viga on? Kuidas mina saaks ka nii teha nagu teised juba teevad?”

Otsi neid inimesi, kes juba teevad samal alal teisiti ja teenivad sellega head raha. Uuri, kuidas nad elavad ja kuidas neil see õnnestub. Sest head ja väga head raha saab teha igal alal. Kahtle iseenda mõtetes, kas need on ikka kõige toetavamad mõtted.

Avatud mõtteviis aitab tuua soovitud muutused. Võta muutused vastu. Lase vanast lahti, sest siis tuleb ka uus ja rahulolu pakkuv. Ole avatud meelega, sest tegelikult on kõik võimalik, see kõik aga sõltub sinust.