Kardad konkurentsi? Kas kardad, et tehisintellekt võtab su töö?

Praegu on see eriti kuum teema, sest välja on tulnud ChatGPT. Palju on räägitud sellest, kuidas robotid kõik meie maailma ühel hetkel üle võtavad. Tehisintellekti puhul tööst rääkides ei ole tegemist millegi muu kui puhtalt konkurentsiga. 

Ma ei ole piisav

Mina olen arvamusel, et sa ei peaks kartma ei ühtegi inimest ega tehisintellekti konkurendina. Sa ei tohiks karta sellepärast, et kust tegelikult tuleb sinu hirm? Selle hirmu taga, et keegi teeb paremini või tuleb ja võtab mult töö. On tegelikult baasuskumus, et ma ei ole piisav. 

Kui sinu sees on baasuskumus, et sa oled piisav, siis sa konkurentsi ei karda.

Kardad konkurentsi? Konkurenti ei pea kartma, temaga tuleb teha koostööd. Tehisintellekt tuleb ka enda kasuks tööle panna ehk teha temaga koostööd.

Tee koostööd

Palju räägitakse sellest, et copywriterite töö on juba tehisintellekt üle võtnud. Mina olen ka teinud tööd selle robotiga. Mina ei ole muidugi küll copywriter. Ta aga ei võta sult tööd ära, sest temalt tuleb osata küsida ka õigeid küsimusi. Nende küsimuste küsimine on sinu töö. Sinu töö on visiooni loomine, kuhu sa tahad minna. Seda ei saa sult mitte keegi, mitte kunagi üle võtta. Sa oled unikaalne. Sul on oma unikaalne kogemus, omadused ja oskused. Ei ole vaja karta, on vaja olla loov ja teha koostööd.

Küsi endalt, kuidas saad teda enda heaks tööle panna ja temaga koostööd teha. Ta on mõeldud sind aitama, mitte sinuga konkureerima. 

Kuidas mitte konkureerida?

Me pidevalt otsime. Me pidevalt arvame, et üks või teine asi ei ole piisav. Taas seetõttu, et meil on baasuskumus, et me ei ole piisavad. Me keskendume sellele, mis on meil valesti?

Meid on nii õpetatud, mida aga ei ole õpetatud on küsimist, kuidas saaks paremini. Sinu ülesanne on see välja kaevata ja teha tööd oma eneseväärtusega. 

Mina olen loonud selleks Täiusliku karjääri, enesekindluse ja rahauskumuste koolitus programmid. 

Endas tuleb ära muuta uskumus, et sa ei ole piisav.  

Sa tead seda tunnet, et minu jaoks peab olema midagi veel, aga sa ei tea kuidas sinna jõuda. Mina olen ka seal onud. Täna ma olen seal, et ma tean täpselt, kus ma olen ja mida ma tahan. Karjäär on tegelikult eneseväljenduse viis. Töö ei ole kunagi olnud meile vajalik seetõttu, et see toob raha sisse. Töö või karjäär on eelkõige sinu isiklik arengu tee.