Kõik taandub sinu enesekindlusele. See kui suur on sinu enesekindlus, määrab sinu elus ära kõik. Kui palju sa väärtustad iseennast ja kui kõrge on sinu enesekindlus sellest tulenevalt?  

Sinu enesekindlusest ja eneseväärtustamisest sõltub kõik, mida sa teed. Ka see, milline on sinu elu kvaliteet. 

Isiklik elu

Näiteks isiklikud suhted. Kui oled jälginud minu instagrami, siis sa tead, et mul on kodus väike 8-kuune beebi, ma käin mitu korda nädalas ujumas, tegelen suuremate lastega, tegelen tööasjadega ja meil on arendusprojekt, ma käin veel massaažis ja teen veel igasuguseid asju. Minult tihti küsitakse, Liina, kuidas sa jõuad/saad seda kõike teha. 

Siin ei mõelda isegi energiat, et kuidas ma tervislikult jõuan vaid seda, et kuidas ma saan võtta aega neid asju teha. Seda kõike veel väikese lapse kõrvalt. Selleks, et ma saaksin neid asju teha  on mul vaja tugi meeskonda.

Kuhu aga paljud teised naised ära kaovad on abi küsimise hirm. Nad ei julge küsida abi. Neil tekib süütunne, et kui mina lähen ära, mis siis saab lapsest. Või kuidas ma panen kellelegi teisele oma kohustused. 

Abi küsimine on enesekindlus

See on väga enesekindluse teema, julgeda küsida abi. Julged küsida abi om mehelt, vanavanematelt või kellelt iganes. Sa ei pea isegi küsima abi sugulaselt. Julge küsida näiteks naabrinaiselt, kes on ka üksi väikese lapsega kodus, et äkki saate koostööd teha.

Alati on võimalus

Enesearenguga tegelemiseks, et saaksid luua endale paremat elukvaliteeti. Näiteks, et saaksid osaleda koolitusel. Mina osalen praegu ka koolitustel. Ma võtan selle jaoks aega. Võtan aega, et kirjutada päevikut ja tegeleda iseendaga. 

Aja küsimine on esmalt eneseväärtustamine, et ma olen väärt seda aega, vältimaks süütunde tekkimist. Teine asi siin on enesekindluse teema, minna ja küsida seda aega. 

Töö valdkond

Mul on enesekindlust, et oma ideid välja käia. Ma väärtustan ennast nii palju, et ma väärin näiteks paremat tööd kui mul praegu on kui rääkida töövahetusest. 

Töövestlusel mängib ka enesekindlus palju rolli. Siin on suur vahe selles, et kas mul on laua taga inimene, kes ütleb “Palun võta mind tööle, ma teen ükskõik, mida vaja on teha”. Versus inimene, kes tuleb ja ütleb: “Liina, vaata, sul on mind vaja, ma teen seda ja seda. Ma olen teinud neid ja neid asju.” Alati valiksid enesekindla inimese. 

Kui tahad olla ettevõtja iseendale tööd pakkuda, siis on sul enesekindlust vaja. Näiteks tahad oma ettevõtet kasvatada investoritelt raha küsida. Sa lähed jälle selle suhtumisega neid kaasama, et neil on sind vaja, mitte vastupidi. 

Kõige tähtsam, töö on sul iseendaga ning oma visiooniga. 

Klientidega müügis on samamoodi enesekindlust vaja. Sa võid tohutult uskuda oma teenusesse või tootesse, aga kui sa ise seisad endal ees, siis imesid ei juhtu. Müüki ei tule ja tulemusi, mida sa soovid.  

Lugu müügist

Mul oli ammu aastaid tagasi vanatädi. Ta oli tõsiselt tugev jumalausklik. Ta ütles mulle: “Liina, lõpeta ära see majandusega tegelemine, tule ja hakka jumalat uskuma”. Mina muidugi vastasin talle: “Ei, miks?”.  Mina tahtsin temaga läbi saada ja küsisin, et kas saame nii, et ta ei suruks mulle seda jumalat iga kord kui kohtume peale. Ta ütles mulle “Tõesti ei saa, Liina, ma väga kardan mis sinust saab kui sa jumalat ei usu.” Teda ei huvitanud, mida mina temast arvan. 

Kõik taandub sinu enesekindlusele

Näiteks kui truu sa iseendale oled. Või ka asjade edasilükkamine. Me pidevalt lükkame asju edasi. Mina ka lükkan. Mul on raamat väljaandmata, mul on raha uskumuste koolitus tegemata. Mul võiksid need asjad juba ammu tehtud olla, aga ma ei saa, sest ma leian palju muid põhjuseid, et neid edasi lükata. 

Tegelikult kui ma võtaks samm haaval ja hakkaks neid asju tegema, siis oleks need tehtud. 

Meil on ideed ja tahame neid ära teha. Mis aga juhtub on see, et oleme iseendal mingisuguste nõmedate vabandustega teel ees. Laseme nendest lahti. See on töö iseendaga. Tule minu enesekindluse koolitusele (tutvu siin: https://liinavettik.com/toode/enesekindluse-koolitus-taiskasvanule/). Või kui sa ei tule koolitusele, siis pööra tähelepanu sellele, kuidas sa tõstad eneseväärtust