Mõnda aega tagasi taipasin mina iseenda jaoks, et igasuguse tulemuse või edu saavutamine on suhteliselt igav protsess. Mida ma selle all mõtlen, mis see tähendab? Kui sa soovid saavutada rahalist, karjäärialast, suhetes, oma tervises või figuuris tulemusi või edu, siis see kõik nõuab teadlikku järjepidevat panustamist. Seda väikeste sammudega. Ja see on minu jaoks üks üsna tüütu protsess (v. a see etapp kui tulemused käes). 

Me tihti teame ka, et mida ja kuidas tegema peab, et saavutada elus soovitud tulemused. Siin aga tulevad mängu emotsioonid. Need ei lase meil saavutada seda, mida me võib-olla tahaksime saavutada. 

Miks on nii, et emotsioonid taksitavad?

Valdav osa meist, Bob Proctori sõnul lausa 97% inimestest, reageerivad olukordadele vastavalt oma tõekspidamistele. Mida reageerimine siis tähendab? Näiteks sa tead, et pead mingi konkreetse tulemuse saavutamiseks, asjad ära tegema. Minul näiteks kasvõi see iganädalane video, mis teieni jõuab. Ma tahan seda videot teha. Mõnikord on aga tunne, et “ahhh”, mul ei ole mõtet mida teile edastada. Või praegu ei ole sellist tunnet, et kaamera ette minna. Kuigi ma tean, et see loob teile väärtust. Ja pikemas perspektiivis täidab ka eesmärki, mida ma taotlen. Kuid sellises olukorras jäävadki enamikul meist asjad tegemata, sest ei olnud “seda tunnet”.

Aga miks reaktsioon? Mida teha? Kuidas ma ennast tunnen?

Kui ei ole seda tunnet, et tahaks teha neid asju, mis minu eesmärki tegelikult täidavad. 

Inimesed saavad edukaks siis, kui nad teadvustavad teadlikult endale, et “ahaa, siin on see emotsiooni koht”. Siin on see koht, kus ma tunnen, et ma ei tahaks teha, aga mul on enda peas visioon, kuhu tahan jõuda. Ja ma käitun vastavalt sellele visioonile. Ehk käitun nii nagu ma oleksingi sinna jõudnud, kuhu ma tahan jõuda. Ma olen see inimene, kes on saavutanud selle, mis on eesmärgiks. 

Meile kõigile on antud teadlik teadvus

Märka ennast. Kui oled teinud ära suure trenni ja mõtled, et “ohh, nüüd ma võin endale lubada midagi magusat või rämpstoitu” või mis iganes hea sinu jaoks on. Aga see hea lubamine on emotsioon. Siin võta oma teadlik teadvus appi, küsi “Kas see viib mind sinna, kuhu ma tegelikult tahan jõuda?” Ja siis tee vastavalt visioonile, kuhu sa tahad jõuda ja mõtle, kuidas see mina käituks. 

Emotsioonid viivad tulemustest eemale…

Meil on selleks puhuks kasutada teadlik teadvus. Ja selle abil saame hakata teadlikult märkama ja hoidma seda visiooni, kuhu me tahame jõuda. Mitte, et me sellistes olukordades pidevalt reageeriks ja lükkaksime asju edasi. Selleks, et saavutada need tulemused mida me soovime. 

Pane tähele, kus need emotsioonid tulevad sinu ellu vahele. On need suhted, töö, tervis või raha investeerimine. Hakka neid teadlikult muutma ja vaata, mis elus juhtuma hakkab.