Kirjutan sulle täna raha loomisest ning seda võtmes, kus me ootame luba seda teha. Lõpeta loa küsimine ja loo kergusega.

Vahet pole, millisel tasemel sa täna oled, meil on kõigil omade nüanssidega piirangud peal. Ka minul on. Piirangute muutmise töö on suur ja samasugune töö meil kõigil.

Mõned näited piirangutest

Kuidas sina tahad, et sinu elus asjad oleksid? Tõenäoliselt soovid, et asjad tuleksid kergelt ja naudinguga. Ometi me seda endale ei luba. Me ei võta asju kergusega vastu. Meil on sees tugev teadmine, et tuleb vaeva näha. Eriti on ettevõtluses on arusaam, et ettevõtjaks olemine peab olema raske. 

Minul sees muidugi ütleb, et miks peab raske olema? Saab ju ka kergusega. Minul on ka sees raskuse kandmise muster. Vaatamata sellele, et olen sellega palju tööd teinud. 

Süütunne

Minu sees on ka viimasel ajal tekkinud tunne, et kui mul tulevad asjad kergusega, siis ma olen justkui kedagi alt vedanud. Ma tunnistan ausalt, ma tunnen, et kui mul tulevad asjad kergusega ja mul läheb hästi, siis äkki olen teinud midagi valesti. Äkki ma olen vale. 

Ma hiljuti rääkisin oma Naised ja Raha grupis mis tunne on olla miljonär. Samas sisimas ma tunnen ennast süüdi. Tunnen, et nüüd, kus ma olen saavutanud taseme, mida paljud inimesed ihkavad, siis äkki ma olen saanud selle liiga kergelt ja olen midagi valesti teinud. 

Meil kõigil on omad mured

Mu vanim laps just ükspäev küsis minult: “Emme, kas rikastel on ka mured?”. Ma ütlesin talle, meil kõigil on mured. Ja täpselt nagu sina tegeled oma piiravate uskumustega nii tegelen ka mina enda omadega. 

Kust tuleb süütunne?

Kui ma olin laps, siis meie perel ei läinud väga hästi. Isa pidi palju tööd tegema ja vaeva nägema. Ma mäletan, kuidas me kõik talle kaasa tundsime ja armastust väljendasime. Mis hirm minus aga täna on see, et  kui ma ei näe vaeva ja mul tuleb kergelt, siis ma ei ole armastatud. 

Eestlaste seas muidugi eriti on see levinud arusaam, et kui sa teed palju ja kannatad, siis tuntakse kaasa ja kiidetakse, et küll teed ikka hästi. Oled siis armastatud. Kui sul aga tulevad asjad kergelt, siis parastatakse, et mille üle sina kurdad, sul on ju kõik hästi ja tuleb nii kergelt. 

Lõpeta loa küsimine ja loo kergusega

Me küsime oma lähedastelt luba, et nad kinnitaksid, et kui sa teed mingeid asju nii nagu sa arvad, siis nad armastavad sind endiselt. Me ei julge teha ise samme oma südame järgi. 

Kui sa vajad selles osas abi, kuidas saada julgust, et ise oma südame järgi minna siis broneeri strateegiakõne minu assistendi Kristeliga, kes aitab sul hetkeolukorra ülevaadata ning panna paika plaan, kuidas sina saad edasi liikuda. Broneeri kõne siin: https://zcal.co/liinavettik/strateegiak