Kuidas pöörata ebaõnnestumisi või läbikukkumisi võitudeks? Mina olen ka erinevate uudiskirjade listis. Hiljuti lugesin sealt ühe afro-ameeriklase kirja, mis kutsus kuulama podcasti, milles räägiti sellest, kuidas ka edukate inimeste edu ei seisne selles, et neil läheb alati kõik hästi. Vaid ka nemad kogevad oma teel palju ebaõnnestumisi ja läbikukkumisi.  Muuda oma ebaõnnestumised ja läbikukkumised võitudeks.

Me kasvame raskuste kaudu

Mina täna olen sellel seisukohal, et ebaõnnestumisi ja läbikukkumisi ei ole olemas. Kõik, kus me tunneme, et oleme läbikukkunud või ebaõnnestunud. See kõik on juhtunud meie jaoks. Elu juhtub meie jaoks. Kõik need rasked asjad, mis meie elus on juhtunud, need on olnud millegi jaoks vajalikud. Me oleme sealt saanud midagi õppida ja kasvada seeläbi. Oleme saanud selle kaudu paksema naha kasvatada ning see on meist teinud tugevama inimese. 

Kus sina oled ohrviseisus?

Internetis levib ka luuletus puust, kes on väiksest peale saanud tormi, vihma ja äikest. Ja on selle kõigega kasvanud suureks ja nüüd seisab ka teiste eest. Mina olin palju aastaid ohrviseisus sellega, et lapsepõlves oli isa minu vastu karm. Ta muudkui nõudis ja ootas ning muudkui seadis mulle sihte ilma, et oleks mind tunnustanud. Sealt tuli ka minu väga madal eneseväärtustamine. Ma olin seal kinni, et isa on süüdi.

Miks on ebaõnnestumine hea?

Täna aga olen ma arvamusel, et see isa nõudlikkus oli üks parimaid asju, mis minuga juhtuda sai. Tänu sellele on minus täna olemas suur seest-tagant lükkav jõud, mis on teinud minust selle inimesena, kes ma täna olen. Need samad väärtused, mida isa mulle nõudlikkusega andis, viivad mind täna edasi. 

Olen koolitustel rääkinud ka sellest, et kui 2 aastat tagasi minu toona 3- aastase tütrel oli insult ja miks see tegelikult hea oli. Loomulikult ei taha meist keegi, et selliseid asju juhtuks, aga elus siiski juhtub. Kui aga oskame selles näha, miks see meile hea oli, miks see meid tugevamaks teeb, siis meil on jõudu ja jaksu edasi liikuda. Ja see edasi liikumine toob meile elu, millest oleme alati unistanud.

Vaata tagasi, ükskõik kui kaugel need ebaõnnestumised ja läbikukkumised ka poleks, mõtle, miks on see sulle hea. Mis on ebaõnne tulemusena su ellu hoopis paremat tulnud. Vaata teise pilguga, ära ole ohvrirollis. Vaata üle ja muuda ebaõnnestumised ja läbikukkumised võitudeks.