Oled sa lapsepõlves kuulnud ütlust, et “Mis sa uurid nii palju. Uudishimu ajab upakile.”  Kas uudishimu ajab siis upakile? Mina olen seda kuulnud. Ma arvan, et olin täiesti tavaline laps, kes lihtsalt tahab teada, kuidas asjad käivad. 

Ka minu 5-aastane tütar aina küsib ja küsib ning vahel tunnen minagi, et tahaks talle öelda, et mis sa uurid nii palju. Ma proovin seda aga mitte teha. Sellepärast, et täna leian ma, et peabki küsima. 

Uudishimu viib kaugemale

Mina arvan täna, et tänu oma uudishimule olen mina oma elus jõudnud üsna heale elujärjele. Jah, ma olen uudishimulik, aga ma olen uudishimulik sellepärast, et kui ma tahan saavutada asju, siis ma pean oskama endalt ka küsida. Minu põhiküsimus on see, et “Kuidas nemad saavad ja mina ei saa?” Või “Kuidas mina ka saavutan asju, millega saavad hakkama minu iidolid?”.

Ole enda suhtes uudishimulik

Teine koht, mille osas olla uudishimulik on sinu enda mõtted. Mõtle, kas sinu mõtted on ikka need kõige toetavamad ning viivad sind asjadeni, mida sa tahad. Kas see, kuidas mina arvan asjadest on ikka kõige õigem arvamus. Kas see viis, kuidas sina mõtled, et asjad peavad olema on ikka ainus viis. 

Võib-olla oled kuulnud, et mulle väga meeldivad raha teemad. Mulle meeldib raha uskumustega tegeleda. Minu jaoks on edasiviiv jõud oma elukvaliteeti tõsta ja jõuda tõelise vabaduseni. Mul on täna teataval tasemel vabadusel, kuid see on mäng, et “how far can you go?”.

Küsi küsimusi

Tahan teiski sütitada seda uudishimu. Sinul võib täna olla teine teema, milles tahad midagi saavutada on need siis suhted, karjäär vms. Küsi endalt: “Kuidas nemad saavad? Mida nad teevad teisiti? Kuidas mina saaksin?”. 

Kasvata endas sellist heas mõttes jonni. Mis mõttes nemad saavad ja mina ei saa. Ära tapa endas uudishimu, vaid mine talle järgi. Kui sinu peas on täna need küsimused, siis pead nendega tegelema. 

Kui sinu ümber on väikesed inimesed, siis palun ära pidurda neid. Tunnusta seda uudishimu. Küsi neilt veel täpsemaid küsimusi. Ära anna alati ainult vastuseid. Püüa neid suunata ise mõtlema. 

Kas uudishimu ajab upakile? Ei. Küsi, küsi, ole uudishimulik ja uuri, sellepärast, et see viib sind elus edasi. Tuletan sulle meelde, et asjad hakkavad juhtuma siis kui küsid endalt avatud küsimusi.