Kuidas olla autentne ja eristuda konkurentsist. Meil on täna ühiskonnas veel väga palju konkurentsihirmu. Ärimaailmas eriti, räägitakse et tuleb konkurente jälgida ja eristuda. See tundub meile kõik raske ja keerulisena. Sulle tundub, et pead mõtlema välja midagi täiesti uut ning teistsugust ja alles siis saad toimetama asuda. 

Konkurentsi teemat ei pea kartma

Me ei konkureeri, vaid oleme kolleegid. Siin peab sinu mindset muutuma. Konkurensti hirmust lahti laskmiseks pead lahti laskma ka hirmust, et ma ei ole piisav. See on puuduse mõtteviis, mis tuleb meie uskumusest, et me ei ole piisavad. Kui sa tunned konkurentsi hirmu, siis see on nupp, mida võimendab puuduse mõtteviis. 

Kui sa oled külluses ja niiöelda usalduses iseendaga, siis selle pealt juba kaob sinu konkurentsi hirm. 

Kuidas eristuda konkurentsist?

Sa eristud sellega, et oled autentne. Kuidas sa oled autentene? Olles sina ise. Kaota igasugused maskid, olenemata millises äris sa oled. Tule pilti nii nagu sa päriselt oled. Anna välja seda, mis on sinu absoluutne tõde, kuidas sina asjadest arvad. Sa võid jälgida, kuidas konkurendid teevad, kuid anna asi oma arvamusega edasi. Ära tee samamoodi nagu nemad. 

Kuidas olla autentne? 04:25

Kuidas olla autentne?

Kuidas seod endaga ära just need õiged kliendid. Kui sa ei tea, kes on sinu kliendid loe uuesti artiklit “Kuidas saada aru, kes on sinu ideaalne klient?” . Olles autentne leiad enda ümber just õiged kliendid. Maski kandes saavad kliendid aru, et midagi on valesti. 

Mis teeb meid eriti autentseks?

Jagades seda, kuidas sinu elus on olnud. Olla haavatav ja rääkida ausalt oma lugu. Lugude rääkimine on ülioluline tööriist, kliendi tähelepanu saamisel ning suhte arendamisel. Lugusid on inimikonna aegade algusest saadik räägitud. Varem kui ei olnud koole, siis kuidas lapsed õppisid. Ikka kuulates teiste lugusid ilma, et neil endal elus selliseid situatsioone ette oleks tulnud. 

Lugude juures on ka oluline, et sa lood pildi. Näiteks oma potentsiaalse kliendi jaoks. Teda kõnetabki see pilt, kui ta lugu kuuleb ja suudab ennast sinna pilti panna. Ta mäletab seda emotsiooni, mis sellest pildist talle tekkis. 

Lugu seob ära ning selle järgi saab sinu klient ka aru, et sa oled olnud seal, kus tema täna on. 

Seda, kuidas päriselt oma lugu rääkida, sellest räägin mentorprogrammis. Seal aitan seda ka välja selgitada. Siinkohal ongi mul teile hea uudis, mentorprogrammi uksed on taas avatud. Alustame uue grupiga 8. augustil. Kui tunned, et tahad kasvada ja oma unistusi elluviia, siis siin on sinu võimalus. Registreeru programmi siin: https://liinavettik.com/mentorprogramm/