Kuidas keskkond meid mõjutab? Kuidas sind ümbritsev keskkond mõjutab sinu heaolu, edukust sinu karjääris ning ettevõtluses rahalises mõttes. Kuidas saame muuta keskkonda enda ümber, et ka meie heaolu muutuks.

Keskkond ehk inimesed

Tavaliselt kui me räägime keskkonnast, siis me räägime inimestest sinu ümber. Arvatakse, et kui võtta 5 sinu lähemat inimest, siis nende keskmine oled sina.
Meis tekivad küsimused, et mis saab siis kui minu ümber ei ole täna neid inimesi, kelle sarnaseks tahan saada. Mis ma siis teen, pean sõprad hülgama ja ütlema, et ei suhtle nendega enam? Mina ei arva, et seda teed peaks minema, mina pole seda teinud. Sõpradel ning lähedastel on oma koht sinu elus.

Inimesed sinu ümber mõjutavad sind. Miks?

Miks inimesed sinu ümber mõjutavad sind. Meie ellujäämis instikt on kohaneda selle keskkonnaga, kus me oleme. Kui me eristume, siis meie alateadvus arvab, et sattume ohtu. Kohaneda meid ümbritsevaga on üks aju funktioonidest. Seetõttu me oleme oma mõttemaailmalt sarnased sellele, kes on meie ümber või kellega me enim suhtleme. Näiteks, miks noored satuvad halbadesse seltkondadesse, kus on alkohol ja ained. Seda seetõttu, et nad kohanevad selle seltskonnaga, sest nad ei taha eristuda. Nad tahavad selles õrnas vanuses kuuluda kampa. 

Ja ka tööl me kohaneme. Näiteks, kui sa lähed uude kohta tööle. Siis Inglismaal minnakse iga tööpäeva järgselt kambaga pubisse õlut jooma. Oletame, et sina oled alkoholi vastane, aga sa oled sinna kollektiivi läinud, ametikoht on ambitsioonikas ja naudid seda. Ühel päeval aga avastad, et ka sina lähed pubisse ja võtad õlu, sest on kuulumis vajadus. 

Keskkond ei ole ainult inimesed

Keskkond on ka ruum, kus sa viibid. Milline on sinu kodu või millise majutuse valid, kui lähed reisima. Keskkond on riik, kus elad ning meedia mida tarbid.

Kui sa oled teadlik ja tahad teadlikult muutuda, siis pead tegema teadlikult valikuid ka enda keskkonna mõttes. See aga on suuresti sisetöö. Keskkond muutub seest väljapoole, ehk sa pead muutma enda sisemust, et hakkaks muutuma ka väline. Parim mida saad end ümbritseva keskkonna muutmiseks teha saad on teha tööd eneseväärtusega. 

Miks pead töötama eneseväärtusega?

Kui väärtustada ennast, siis hakkad lubama endale rohkem asju, mida tahad. Sa hakkad hoidma rohkem korda, sest sa ei taha müra enda ümber. Mida rohkem ennast väärtustad, siis seda rohkem sa astud välja sealt, kus sa olla ei taha. Sa asud ise oma keskkonda muutma.

Sa ei pea tingimata hakkama muutma inimesi enda ümber, nad tulevad siis, kui sa hakkad tegelema iseendaga. Kõik väline on peegel sinu sisemaailmast

Ümbritse ennast nende inimestega, kelle sarnaseks tahad saada. See ei pea tingimata tähendama mõne kindla inimesega sõbraks saamist. Kuula, mida nad räägivad, loe nende raamatuid, võta ja läbi nende koolitusi. Osale selles, mida nad teevad, õpi tundma nende mõtteviisi.  Kui sa oled nende infoväljas, siis vaikselt hakkavad sinu sees asjad muutuma, sest saad seda sõnumit korduvalt ja korduvalt.

Mida rohkem teed endaga tööd, seda kiiremini ning suuremate sammudega jõuad sinna kuhu sa tahad jõuda.

Võti muutusteks on sinu sees. Väärtusta ennast ja nii muutub ka väline pilt. 

Aga veel, vaid täna on veel rahauskumuste koolitus saadaval, loe lähemalt siit: https://liinavettik.com/toode/rahauskumuste-koolitus/?

Minu tegemistega saad ennast veel kursis hoida järgmistel kanalitel:

Youtube: Liina Vettik

Instagram: liina.vettik