Ettevõtlus on teekond. Ma olen viimased pool aastat ennast arendanud ühel ameerika koolitusel. Seal on osalejad välja toonud, et asjad ei suju ja kuidagi ei lähe mimg raske on olnud. 

Ettevõtlus on teekond

Ettevõtlus ei ole sirge teekond tulemusteni. See on teekond, kus on tõusud, mõõnad. Vahel on emotsioonid laes ja siis jällegi all. Alati veel mitte ainult emotsioonid ei ole maas, vaid ka rahaline seis on maas.

Võib olla oled sina täna alles alustamas ning otsid endale esimest klienti. Oled teda otsinud juba mitu kuud või mitu aastat. Aga see on okei. Või oled täna hoopis seal, et püüad jõuda 50 000 käibeni. Kuidagi nagu ei jõua, koguaeg  on katus ees ja nii juba mitu aastat. Või sa oled seal, kus peaksid palkama töötaja, aga sa ei ole veel valmis. 

Need kõik on erinevad etapid, kus olla. Ettevõtlus aga käibki nii, et ronid üles ja siis kukud alla ning alustad alt uuesti üles ronimist. Pole aga mõtet selle tee käigus endaga riielda. 

Oleme osa loodusest

Looduses on ka tõusud ja mõõnad. On kevad ja suvi, kus kõik läheb õitsele ja kogub tuure. Seejärel tuleb sügis, kus kõik hakkab vaibuma kuniks talvel läheb kõik lukku nagu midagi ei toimukski. 

Metafoorina mõeldes võiks talv ehk madal koht olla see, kus me võiksime teha eneseanalüüsi. Mõelda, kas teeme ikka õiget asja. Kas peame midagi muutma jne. 

Mõõn juhtub alati meie jaoks. Sa oled alati õigel ajal õiges kohas. Võib olla on see sinu enda jaoks õige aeg, kus teha eneseanalüüsi. Panna siht uuesti paika. 

Tahame olla robotid

Inimestena tahame olla nagu robotid ja ronida ainult üles mäge. Oleme energeetilised olendid ja kui tunneme, et oleme maas, siis peaksime võimaldama endal olla. Aga robotitena paneme aga edasi. Sealt tuleb meil nõudlikkus ja piitsutamine. 

Mida rohkem inimene pingutab ja kasutab oma tahtejõudu, seda kaugemale tema visioon ja unistused lähevad. Mida rohkem sa oled aga usalduses ja kasutad oma loodusega kaasa antud instinkte, siis sa lähed oma unistusteni kergusega. 

Sinu töö on teada

Sa töö on leida see, kuhu sa lähed ja mida sa tahad. Ja toimetada seal pildis, et sul on see juba olemas. 

Mis on sinu reaalsus täna, on sinu eilsete mõtete vili. Seega mõtle täna sellele, kus homme olla tahad. Kellena sa tahad ennast näha?

Ettevõtlus on teekond

Ettevõtlus on teekond ning see ei ole lihtne. Seal liikumiseks peab sul olema sitkust ning enesekindlust. Ettevõtlus ei vea välja, kui seal taga ei ole miksi või on vaid soov olla jõukas. Sul peab olema sisemine selgus, mis on see, mida tahad välja anda. Kui sind ettevõtlus tõmbab, aga sa ei tea, mis on sinu sees, mida välja anda, siis tule minu juurde. 

Kutsun sind osalema 5-päevasel tasuta väljakutsel “Julgus käia südameteed”, mis toimub 16. – 20. september 2024. Loe lähemalt siit: https://liinavettik.com/valjakutse-julgus-kaia-sudameteed/