Ükskõik, mis meie elus on, see saab alguse meie otsusest. Sinu kindlast otsusest hakkavad asjad liikuma. Mida kindlamad oleme oma otsuses, seda kiiremini tulevad soovitud tulemused.

Lugu sõdalase otsusest

Jagan ühte lugu sõdalasest, kes sõitis ühele saarele sõdima. Tema otsus oli väga kindel, et nad peavad selle sõja võitma. Selleks, et tema sõjaväelased teeksid sama otsuse, et ainus viis on võita, süütas sõjaliider iseenda laevastiku, kui nad olid jõudnud saarele ja sõdimisega alustanud. Selle peale ei jäänud ka teistel sõdalastel enam muud üle, kui valida, kas elu või surm. Otsus jääda elama peab olema nii selge, et selleks tuleb see sõda võita. Ja viisil, et ainult nii on võimalik, nad selle sõja ka võitsid.

Teadlik otsus

Täpselt samamoodi on sinu elus. Kui sa tahad, et sinu elus hakkaks midagi juhtuma, siis pead võtma vastu otsuse, et ainult nii ja mitte kuidagi teisiti. Minu teadliku otsustamise tee sai alguse rohkem kui 10 aastat tagasi, kui otsustasin palgatöölt ära tulla. Ka see otsus oli mul selline, et ükskõik, mis elu mulle toob, ma teen alati südame järgi. See oli suur otsus, aga me peame tegema suuri otsuseid, mis viiksid meid muutusteni ja eluni, mida soovime.

Miks me ei tee selget otsust?

Otsus ei ole kunagi lihtne. Minu tuttavate ja ka klientide seas on väga palju inimesi, kes ütlevad, et nad tahavad saada ettevõtjaks, aga nad ei suuda teha seda otsust. Nad pendeldavad selle vahel, et tahan – ei taha. Aga miks nad seda otsust ei tee? Seal taga on hirmud, mis sellega kaasnevad ja mida me ei ole valmis vastu võtma.

Hea ja minu elus praegu väga päevakorraline näide on see olukord, et sul on juba lapsed ja sa mõtled, et äkki saada veel üks laps. Lõpuks sa otsustad, et “Hea küll, ma teen selle ära.” Aga otsus peab tulema selliselt, et ma teen selle ära ja võtan vastu kõik, mis selle lapsega kaasa tuleb. Oluline on võtta vastu kõik, ükskõik siis, mis täpselt selle otsusega kaasa tuleb. Minul siis näiteks see, et ma tulen töölt ära. Kui  jään tänavale, siis jään tänavale, aga lähen oma südame järgi. Ma saan lapse, ma võtan vastu kõik hirmud, mis on nii suurte kui väikestega. Ma saan ettevõtjaks, ma võtan vastu kõik need hirmud – kuidas ma pean õppima müüma, klientide ja meeskonna liikmetega suhtlema, kuidas olla hea liider jne.

Kõik saab alguse selgest otsusest

Sinu kindlast otsusest hakkavad asjad liikuma. Sul peab olema otsus, et ma teen seda, ükskõik mis siis saab. Sa ei tohi kahelda. Tõeline otsus on see, kus oled valmis vastu võtma kõik, mis sellega kaasneb. Kui teed selge otsuse, hakkavad asjad kohe liikuma. Nii kaua kui sa oled kahevahel, siis nii kaua sinu jaoks asjad tegelikult ka ei liigu.

Võtame näiteks kinnisvara. Sa mõtled, et tahaks endale uut maja, aga sa ei ole suutnud võtta vastu otsust, et sa saad selle. Sa tood endale vabandusi, et sul ei ole raha või mis iganes muu vabanduse välja mõtled. Aga niipea kui otsustad, et nüüd nui neljaks 2 aasta jooksul ma saan endale uue kodu, siis see tuleb. Olenemata, mis sellega kaasneb. Pärast seda otsust hakkavad asjad juhtuma, sa leiad endale krundi, kuhu maja ehitada jne.

Kõik saab alguse otsusest. Otsus peab olema –  kas see kuidas mina tahan või mitte midagi.